Resepi Kuih Talam Keladi Seronoknya membuat kuih talam jika menjadi. Tidak kisah lah jenis kuih talam apa pun. Kuih talam pandan ke, kuih talam keladi ke, kuih talam sagu ke. Janji kuih talam. Boleh dimakan pada bila-bila masa. Kuih talam ini boleh dijadikan sebagai sarapan, minum pagi, minum petang atau pencuci mulut. Cukup menyelerakan tambah-tambah di bulan puasa. Tapi itulah, nak membuat kuih talam ini resepinya tak boleh nak main agak-agak. Kalau tak kena sukatan, tak cantiklah kejadian kuih talam nya. Boleh jadi lembik, merekah, melekit dan sebagainya. Bahan A 2 cawan tepung gandum 4 sudu besar tepung beras 4 sudu besar tepung jagung 1 cawan gula 4 cawan santan Bahan B 1 cawan keladi yang di sagat memanjang 3/4 cawan air Bahan C 2 sudu besar pes keladi / ibu air perisa keladi 1/2 cawan air Pewarna ungu CARA-CARANYA : Pertama sekali, satukan kesemua Bahan A. Bahagikan adunan Bahan A kepada dua bahagian. Satu bahagian dicampurkan dengan Baha...
Comments
Post a Comment